top of page

Dom växer som träden

Uppdaterat: 14 maj 2021

Kolla, kolla, kolla, björken ...


Jag vill spinna vidare på ämnet Stefan Billborn, för efter 1-1 mot Häcken tycker sig avgå-grupperingarna ha fått vatten på sin kvarn. "Vad var det vi sa?" Dom växer som träden

Snart äger ni världen

Ni får mig och tro

Ni kommer klara er bra


Jag är ganska säker på att det här kommer att bli bra till slut, om vi ger det tid. Vem vill ta risken att sparka en tränare bara veckor före cupfinalen? Skulle vi fortsätta att tappa poäng och förlora cupfinalen är jag ganska säker på att Billborn ryker under EM-uppehållet och det kanske kan vara en lösning på kort sikt, men är det verkligen det på lång sikt? Jag ser Stefan Billborn som en tränare under utveckling och det skulle ärligt talat göra ont att se honom leda ett annat allsvenskt lag. Jag tror mer på kontinuitet och att jobba över tid. Med den spelaromsättning som råder på marknaden idag är det tufft att vara tränare och att då dessutom kasta om på tränarposten tror inte jag alls på. Ingen säsong är den andra lik och det kommer alltid att gå upp och ner, det gjorde det och gör även för Sir Alex, Wenger, och till och med för Jürgen Klopp. Men över tid får alla tre ses som extremt framgångsrika och det är när de har fått lång tid som det har gått som allra bäst.

Klopp var sju år i Mainz, lika många år i Dortmund och har snart varit sex år i Liverpool. I Dortmund tog det tre år innan första titeln var bärgad och efter fyra år i Liverpool ledde han klubben till seger i Champions League, första ligatiteln kom efter fem år. Framgångarna har till slut kommit i samtliga klubbar. För Alex Ferguson tog det sju år innan han ledde Manchester United till en ligatitel och efter det slutade laget egentligen aldrig att vinna under hans ledning, när han lämnade med ännu ett ligaguld var det titel nummer 13(!). Utöver det ledde han laget till två Champions League-titlar, fem FA Cup-segrar och en i Cupvinnarcupen, men det tog fyra år vid rodret innan han vann något överhuvudtaget (FA-cupen 1990). Efter 27 år valde han att lämna. Arsène tog över Arsenal 1996 och två år senare ledde han laget till både ligaseger och cupseger, men sen dröjde det fyra år innan han ledde laget till en ny titel, då han återigen tog klubben till en dubbel. Totalt blev det tolv år vid rodret och ytterligare en titel och fem FA-cupsegrar. Dom växer som träden Snart äger ni världen Och frågan är vem ska vi ta in istället för Stefan Billborn och hur lång tid kommer det ta innan den tränaren har satt sin spelidé och värvat ihop sin trupp? Risken finns, nu när tålamodet redan är kort, att om omedelbara resultat inte kommer att tålamodet tryter igen och att vi hamnar i en tränarkarusell i jakt på titlar. Om tre veckor och fem dagar kan Stefan Billborn leda Hammarby till vår andra titel i historien och vår första cuptitel. Det kan vara exakt vad som krävs för att skapa den vinnarkultur i klubben som många efterlyser. Då har han suttit på posten i tre år och fem månader. Vi kan väl åtminstone försöka ha tålamod fram tills dess? Ni får mig och tro

Ni kommer klara er bra

169 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
PA Högberg
PA Högberg
May 04, 2021

Jamen det är ju så det är.. Och i rättvisans namn har inte Stefan haft den kontinuitet i truppen han behövt.

Jag blir ofta så irriterad över belackarnas ständiga gnäll, särskilt efter en dålig insats eller dåligt resultat, att jag undviker att ens läsa på forum efter en sådan sak. Då väntar jag hellre någon dag till de ner sansade börjar uttrycka sina åsikter så diskussionerna blir mer genomtänkta.

Skrikhalsarna är bara så otroligt inskränkta, kortsiktiga och tröttsamma.

Stefan har kontrakt tom 2022, och jag anser han ska vara kvar tills dess. Därefter får man se och bestämma om framtiden.

Like

Kalle Lindholm
Kalle Lindholm
May 04, 2021

Helt enig med dig och din förra post i ämnet, välformulerade och väl argumenterade synpunkter!

Like
Andreas Bjunér
Andreas Bjunér
May 04, 2021
Replying to

Tack, Kalle!

Like
bottom of page