top of page

Gröna Linjen – nu en förening

I dag, den 22 januari, var en stor dag för oss som jobbar med Gröna Linjen. Runt 15.30-tiden klubbades beslutet igenom och Föreningen Gröna Linjen är nu ett faktum.

Själv är jag lite extra förtjust i denna mening i våra stadgar: I beslut om upplösning av föreningen ska 80 procent av föreningens tillgångar skänkas till Hammarby IF och 20 procent till Supportrarnas Matchprogram. Det innebär att ni som bidragit med ekonomisk stöd till filmen vet att de pengar som finns kvar går till dessa föreningar om föreningen av någon anledning skulle tvingas läggas ner innan filmen och boken är klar. Hur länge Föreningen Gröna Linjen kommer att finnas vet vi inte, men, och nu citerar jag återigen ur de i dag godkända stadgarna, "Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet inom kulturområdet samt med särskild målsättning att verka för att filmen Gröna Linjen och boken Gröna Linjen ges ut. Föreningen ska också verka för att skapa ekonomiska förutsättningar för föreningens filmteam och bokredaktion samt för att kompensera ideellt arbetande medlemmar med en symbolisk ekonomisk ersättning utifrån nedlagd arbetstid.

Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar, oavsett bakgrund. Föreningen ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering och arbeta med inkludering." Just nu har vi bara en interimstyrelse (en tillfällig), men i samband med årsmötet i slutet av februari kommer en ordinarie att tillsättas. Vem kan då bli medlem i föreningen? Egentligen vem som helst, men det krävs att personen är ideellt arbetande för föreningen. Mitt företag Mammut Kultur kommer tillsammans med Lucky Dogs finnas kvar som producenter av filmen. Om det kommer finnas möjlighet till stödmedlemskap eller liknande får föreningens styrelse ta ställning till, men ni som vill stötta oss i vår resa mot att skapa en film och en bok kan fortfarande göra det genom att bli stödmedlemmar (klicka här!). Vi har nu hela 74 månadsstödjare, vilket är ett oerhört viktigt stöd för oss. Nu går vi mot nya tider.

213 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page