top of page

Jag har väntat så länge på just denna dag!

Äntligen är april här! Som jag har räknat ner till detta. Vi har tagit oss igenom det mörka vinterhalvåret i kombination med en pandemi och har inte live fått se Bajen joxa med trasan på ett år. Nu väntar ljusare tider. I dag är årets första aprilhimmel knallblå utanför mitt fönster och träden har långsamt börjat grönska. Till sommaren ska vi alla ha fått vår första vaccinspruta (peppar peppar), i kväll lirar Bajen kvartsfinal i Svenska cupen och snart är det allsvensk premiär igen! Förvisso har vi ännu inte fått återvända till läktarna, men det känns som att det inte är så överdrivet långt borta även om vi befinner oss mitt i den tredje ganska skoningslösa pandemivågen.

Jag har väntat så länge på just den här dan Och det är skönt att den äntligen kommer Väntat så länge på just denna dag Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt Jag ser solglittrets dans Jag ser fram emot härliga tider Jag ser kvinnornas ben Jag ser ögonens glans Jag har tron på mig själv på min sida För mig har just april något magiskt över sig. Det är då staden börjar grönska, det är då kvällarna börjar bli ljusa, det är då jag firar födelsedag och det är då allsvenskan brukar kicka igång. Det väcker också fina minnen. Väldigt många matcher genom åren har spelats på min födelsedag (29 april) och när spelschemat kommer brukar jag alltid se efter om det väntar någon match på min dag. Just detta år väntar ingen, men jag har en fin samling matcher i bagaget: 1978 (dagen jag föddes): Hammarby-Sätra 3-0 (hattrick av Yvonne Kammeryd!), damer, division 1 östra Svealand/Götaland 1979: Hammarby-Västerås 3-0, damer, divsion 1 östra 1984: Norrköping-Hammarby 4-1, herrar, allsvenskan 1989: Malmö-Hammarby 2-2, damer, allsvenskan 1990: Örgryte-Hammarby 3-0, herrar, allsvenskan 1999: IFK Stockholm-Hammarby 2-3 (Kennedy avgjorde i 85:e!), herrar, Stockholm cup 2001: Sunnanå-Hammarby 1-3, damer, allsvenskan 2002: Hammarby-Malmö 3-1, herrar, allsvenskan 2007: Hammarby-Brommapojkarna 4-0, herrar, allsvenskan, och Kopparbergs/Göteborg-Hammarby 6-0, damer, allsvenskan 2009: Gais-Hammarby 2-2, herrar, allsvenskan 2010: Smedby-Hammarby 1-6, damer, Svenska cupen 2011: Hammarby-Brage 1-0, herrar, superettan 2015: Hammarby-Linköping 0-0, damer, allsvenskan 2017: Hammarby-AFC 4-0, herrar, allsvenskan 2018: Djurgården-Hammarby 1-2, herrar, allsvenskan Värt att notera är att Hammarbys herrar har sju raka (varav sex segrar) när matcherna har spelats den 29 april. Högst smäller så klart den senaste segern. Jag bodde i Berlin, fyllde 40 år och hade mina vänner Gustav Gelin och Lasse Lejdeby på besök för att fira mig, och vi såg matchen på kanske det mest otippade av ställen, en svit på Hilton hotel! Det var DEN matchen där Pa Dibba avgjorde på tilläggstid. Överklassen stirrade förskräckt på oss när vi sjungande lämnade hotellet med Bajenhalsdukarna i luften och ramsorna ekandes mellan gästerna. Att få vinna ett derby på tilläggstid på sin 40-årsdag var verkligen bästa möjliga presenten.

Filmprojektet då? Igår gick ansökan om utvecklingsstöd iväg till Svenska Filminstitutet och vi väntar svar om cirka sex veckor, så nu är det bara att hålla tummarna. Insamlingen tuffar på och just nu försöker vi få in mer pengar till Kickstarterkampanjen. I skrivande stund har vi fått in 46 996 kronor den vägen och har nu åtta dagar på oss att få in de 13 004 kronor som saknas för att stödet ska betalas ut. Stötta oss gärna här! Tillägg, 11.39: När posten trillade in i dag låg dessa tre tidningar i varsitt kuvert, så det känns som födelsedagsfirandet började tidigt i år. Postnord levererar!

HEJA SÖDERS STRONGA GÄNG, NI FÅR INTE TAGA DÄNG!

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page