top of page

Logline, podd och spännande karaktärer

Uppdaterat: 18 mars 2021

Det har gått några veckor sen vi drog igång Projekt Bajenland och mycket har hänt. Då var det bara en idé. Nu har vi samlat in närmare 70 000 kronor (!), fått med oss ett filmbolag och fått in mängder av tips om spännande karaktärer att filma. Det är sanslöst hur stark den här supporterkraften är och hur vi trots våra olikheter håller ihop och stöttar varandra. Jag tror verkligen på den här filmen och filmidén och kommer göra allt för att nå ut till en publik även utanför Bajenland. Vad filmen kommer heta vet vi inte ännu, men det ska inte behöva ta allt för lång tid innan vi kan avslöja det. En annan sak jag brottas rejält med nu är filmens så kallade logline. En logline är en kort sammanfattning (helst på en mening) som sammanfattar den kommande filmen. Den ska få filmen att sticka ut när man söker ekonomiskt stöd. Mitt första förslag: "En historia om hur tusentals vitt skilda levnadsöden sammanförs i en stark kollektiv kraft" gav filmbolaget tummen ner till, så nu sitter jag och vänder och vrider på orden för att hitta rätt. Igår kväll var jag med och gästade i Bajenpodden och fick snacka Bajen, film och Projekt Bajenland. Ni som är nyfikna kan se programmet i sin helhet här:

Ni kan såklart också lyssna, det gör ni här! Jag vill också passa på att be om ursäkt till alla Bocafans därute. Hjärnsläppet att Boca kommer från Brasilien gör mig tacksam över att Bajenpodden inte är på spanska.

* Sé que tu casa está en Argentina. *


Det var också ett nöje att få träffa Viktor Asp, chefredaktör för och en av personerna bakom nya fanzinet Myten. Jag har nu läst de två första numrena och kan verkligen rekommendera denna nya stjärna på Bajenhimlen. Redaktör Asp har skapat ett otroligt välskrivet och nyskapande fanzine och jag ser framemot att läsa fler nummer. Stort plus även till designen! Jag tycker också att Myten kompletterar allt bra som matchprogramsfabriken under ledning av redaktör Hagström sprutar ur sig. På tal om Hagström, ni har väl inte missat hans snart mytomspunna fredagskrönikor? Numera börjar jag alltid fredagarna med den senaste krönikan och en kopp slätstruket kaffe.

Dagen efter den senaste fredagskoppen, i lördags, fick jag även möta hjälten Lars Spreitz, som skänkt över 20 000 kronor till projektet och som budade hem konstnären Jenny Svenberg Bunnels tavla "Nackas hörna". Nu står Kennedy Bakircioglu och Ronnie Hellström på tur att porträtteras. Och förresten, ni har väl inte missat Bajenlands godaste pizza? Den hittar ni vägg i vägg med Bajens supporterbutik (eller Intersport Skrapan som de kallar den). Jag och Lars käkade där efter vår träff med Jenny i lördags och lämnade med exakt samma känsla: Den bästa pizzan vi smakat utanför Italien! Vill du käka äkta napolitansk pizza till fyndpriset 85 kronor är det La Piccola Nonna som gäller från och med nu. Till sist kan jag avslöja, vilket jag även lite kort nämnde i Bajenpodden, att min första film i Bajentrilogin Vi är bäst ändå ska släppas i ny tappning hos brittiska fotbollsfilmsjätten COPA90. Den nya versionen blir cirka en halvtimme lång och med tanke på att 79' nådde över 300 000 visningar den vägen hoppas vi på något liknande för Vi är bäst ändå, eller This is Söderstadion som den internationella versionen heter.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page