top of page

Nästa år, då jävlar

Uppdaterat: 28 maj 2022

Nu har vi bara några timmar kvar på 2021 och det finns ingen tid att spilla på tillbakablickar. Nu ser vi framåt mot 2022. Det gäller Gröna Linjen, Bajen och allt annat i livet. Räknaren börjar om på noll och vi går mot ljusare tider. Vi är (förhoppningsvis) på väg ut ur en pandemi och mycket snart har Bajens herrar klart med en ny tränare. Milos är historia och hur ogärna jag än vill det är sannolikt Billborn också ute ur leken.

Jag hoppas vi har lärt oss en läxa och slipper se en ny tränare av Milostypen. Men vem det än blir måste det bli rätt nu och vem det än blir måste vi backa upp denne. Ett nytt tränarkaos skulle vare sig vi, klubben eller spelarna må bättre av. Vi supportrar kan bara hoppas att det blir rätt. Personligen tycker jag det vore väldigt kittlande med en kvinna vid rodret. Kompetens är såklart nummer ett, men att vi går in i 2022 med bara män på alla ledarpositioner i hela herrallsvenskan känns minst sagt som av en annan tid. Problemet är bara att det inte är det, det är i högsta grad nutid.

I Europas alla förstaligor (på herrsidan) finns bara en kvinna med huvudansvar. Hon heter Helen Nkwocha, kommer från Storbritannien och blev i oktober den första kvinnan nånsin med den positionen i en klubb i en europeisk högstaliga när hon tog över färöeriska Tvöroyrar Bóltfelag. Är inte det väldigt sjukt? Hur många superkompetenta tränare finns det där ute som inte får chansen på grund av sitt kön? Tränare som skulle kunna skapa underverk med våra grabbar. Ska vi vara lite cyniska skulle en kvinnlig förstetränare även skapa enorm publicitet och hajp kring klubben. Nu tror jag verkligen inte det blir så, men det kittlar som sagt. Det skulle vara ett naturligt nästasteg på den resa Bajen just nu gör – och vi brukar ju gilla att vara först. Eller hur? Men, som tidigare nämnt, oavsett vem det blir måste vi backa upp den personen. Vi behöver lite lugn och ro i tränarfrågan.


Jag hoppas också att den resa vårt damlag gör ska fortsätta och växa ännu mer under 2022. Det hände något 2021 och jag tror det kommer hända ännu mer under 2022. Sett utifrån verkar Pablo Piñones-Arce göra ett lysande jobb i tränarstolen och kan vi ta ytterligare kliv under året som kommer är vi där uppe i toppen och då kan hajpen kring damerna nå nya nivåer. Passion bygger man upp över tid och det kommer såklart ta många år innan damerna är på herrarnas nivå, men jag är övertygad om att det kommer. Samtidigt ska jag erkänna att mitt känslomässiga huvudfokus är på herrarna, men det faller sig också naturligt då jag följt laget på nära håll under hela mitt liv.


Även för oss som jobbar med Gröna Linjen är nästa år ett "nästa år, då jävlar-år". Det är 2022 som vi verkligen ska göra det stora grovjobbet, se själv i tidsplanen. Utöver filmarbetet planerar vi ännu fler merchprylar och ska också på allvar påbörja arbetet med boken.


Jag har en förhoppning om att vi under året ska kunna ersätta vårt filmteam så att vi har möjlighet att pausa våra normalt sett största inkomstkällor i perioder och helt kunna fokusera på att vara ute och filma. Ska det bli den film vi hoppas och tror på och som har fått oss att lägga ner en sinnessjuk mängd av ideell tid på behöver vi vara ute och filma mycket. För att kunna göra det behöver vi en ekonomi som är hållbar hela året och jag hoppas att många av er som vill se filmen (och läsa boken) kan fortsätta att stötta oss under 2022. Vi fick ett fantastiskt stöd från er under 2021 som har tagit oss dit vi är idag. Nu hoppas vi att ni vill fortsätta vara med på resan. Skulle 500 bajare sluta upp och skänka en hundring i månaden under 2022 skulle det göra oss nästintill oberoende av andra stöd. 500 personer är en tuff målsättning, men det är ändå Bajen vi snackar om och där upphör vi fans aldrig att förvåna.

Vårt mål är att den 28 februari ha fått in minst 500 stödjare med ett månadsstöd på 100 kronor under 2022. Ni som väljer att stötta oss under ett år kan också ta del av olika premier, bland annat en garanti om en plats på biopremiären. Stöttar och läser om alla premier gör ni här! Till sist vill jag även få ut här att vi söker mer volontär arbetskraft till Gröna Linjen. Du hittar alla "tjänster" här!. GOTT NYTT ÅR på er och nästa år, då jävlar. Ps. Vi har blivit med egen Insta: @grona_linjen. Följ oss gärna där.

301 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Excellent Post!

Like
bottom of page