top of page
Vi är bäst ändå - dvd.jpg
79-POSTER-70x100cm-3.png

Gröna Linjen tänkt att bli den avslutande delen i en löst sammanhållen trilogi av dokumentärer med Hammarbyanknytning. Serien inleddes med Vi är bäst ändå om gamla Söderstadion och 79’ om kaptenen Kennedy Bakircioglus sista kapitel i karriären. I och med den kommande filmen har regissören Andreas Bjunér täckt upp de saker kring klubben han velat skildra. Här i FotbollDirekt i maj 2021:

– Ja, då känner jag att jag har kommit åt de tre saker som har betytt mest för mig med Bajen. Dels är det Söderstadion som jag började gå på som liten och som alltid fanns där. Det blev en stor sorg när den skulle försvinna, det var ändå något som... oavsett vad som hände i livet så fanns Söderstadion där. Hammarby finns kvar, men Söderstadion försvann. Och det ville jag bearbeta på något sätt, så då gjorde jag en film.

 

– Det andra är Kennedy och hans betydelse. Han har varit med hela mitt vuxna liv. Så det var en annorlunda känsla när han lade skorna på hyllan. Och ett väldigt speciellt sätt han fick avsluta på. 

– Och så nu är det den här brokigheten som jag alltid har fascinerats av. Och supportrarna i sig. För mig har det handlat mycket mer om det än om fotbollen egentligen. 

 

Efter Vi är bäst ändå och 79' vill vi storsatsa på den sista filmen. Målet är en blivande kultfilm, säger Andreas.

De två första filmerna ser du här nedan.

 

Som månadsstödjare kan du ladda ner båda två via Vimeo. 

This is Söderstadion (Org. title: Vi är bäst ändå)

This is Söderstadion (Org. title: Vi är bäst ändå)

Spela video

VI ÄR BÄST ÄNDÅ / THIS IS SÖDERSTADION (2014)
 

Om: Året är 2013 och det är prövande tider att vara Hammarbysupporter. För de två inbitna anhängarna Kajsa och Magnus är det en tid av ständiga kval. Inte nog med att laget sedan flera säsonger varit utanför den svenska fotbollens finrum, nu ska de också tvingas bort från sin anrika borg, Söderstadion. Den slitna klassiska arenan ska jämnas med marken och ersättas av en ny toppmoderna arena. En arena de kommer att tvingas dela med bittra rivalen Djurgården. Vi är bäst ändå är en film om kärlek, sorg, gemenskap och den sista tiden på Söderstadion.


Längd: 82 minuter

 

IMDb-betyg: 8.3

 

Visningar: SF Bio (Victoria), Reflexen (världspremiär), SF Anytime, Plejmo, Hammarbyfotboll.se

 

Festivaler:  Filmen var nominerad och Official Selection i OffsideFest i Barcelona 2015, 11mm-festival i Berlin 2015 samt Cinefoot-festival i Rio de Janeiro, São Paulo och Belo Horizonte 2015. Den har även visats vid festivaler i Grekland, Danmark och Schweiz.