top of page

Än går det vågor

Från en mindre kris till guldstrid, trots att spelet inte stämt till 100 procent ännu. Det är imponerande.

Det kan verkligen svänga snabbt i fotboll. Derbyseger på söndag och vi är plötsligt bara två poäng från serieledning oavsett hur det går i omgångens övriga matcher. Starkt också att komma ut från en riktig skithalvlek mot Varberg och i den andra vända helt på steken. Trippelbytet där Bojanic, Amoo och Jeppe kom in gav verkligen effekt. Taktiskt vågat att vila tre nyckelspelare, men det visade sig vara ett briljant drag.


Nu får vi tre hyfsat utvilade kuggar från start på söndag, det kan komma att betyda mycket. Alla derbyn är viktiga, men på något sätt känns detta lite extra viktigt. Torsk och vi är sju poäng bakom Östermalmslaget, seger och det skiljer två poäng, vilket såklart är en enorm skillnad.

(Sticker av Bajen Tribe, följ på Insta!) "Med en dotter på kåken och farsan ett vrak

en varning från chefen med en rygg som är rak

för än flämtar lågan bland tomglas och strö

och än går det vågor på Hammarby sjö"


 

Om ett par veckor är det dessutom cupfinal och en bra chans att bärga vår andra titel i historien på herrsidan (och vår första i cupen). Deppigt att det i så fall sker utan fullsatta läktare, men var så säkra på att Bajenland kommer att koka över om det händer.

Senast vi förlorade hemma mot Häcken var den 6 augusti 2017, efter det har vi fyra raka utan förlust (två segrar och två kryss). På tal om cupfinalen, ni har väl inte missat att beställa Supportrarnas matchprograms 60 sidor (!) tunga finalprogram? Finns att beställa här!

Fatta att vi har möjlighet att stänga vårsäsongen med både tätstrid i allsvenskan och cupguld? Så kan också en säsongsstart med avgångsrop avrundas. "Ser du han där som släpar sig Renstiernas ner

25 spänn i insats, det behövs inte mer En boulevinst i bergen kan göra en dag Han kunde va du, han kunde va jag"


 

Nästa söndag ses vi i filmteamet och gör de sista förberedelserna innan det är dags att börja filma piloten. Jag har aldrig tidigare varit så här taggad på att dra igång ett filmprojekt. Att få skildra brokigheten i Bajenleden är verkligen en dröm och de karaktärer vi har hittat känns väldigt väldigt bra. Jag kan också avslöja att vi parallellt med filmen jobbar med ett bokprojekt på samma tema. Planen är att boken och filmen ska släppas samtidigt. "Med en fot på gatan, ett öga av glas En arm i mitella, å ett hjärta i kras Men än brinner livet bland tomglas och strö

och än går det vågor på Hammarby sjö"


 

Till sist: Ni har väl inte missat genierna David Ritschard och Frida Hyvönens magiska "Än går det vågor"? Jag tycker den står för mycket av det jag vill skildra med Bajenland.


Spöket lever, krossa Djurgår'n! "Ja, än går det vågor på Hammarby sjö"

596 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page