top of page

Acerca de

GRÖNA LINJENS JULMARKNAD (12).png

Föreningen Gröna Linjen, Mammut Kultur och Lucky Dogs hälsar välkomna till biograf Victoria på Götgatan och 90 minuter med Gröna Linjen den 27 mars (12.00-13.15).

PROGRAMMET

BAJEN (1970)
Filmen skildrar stämningen kring Hammarbys höstmatcher på Johanneshov med den sjungande publiken.
Regi: Jan Halldoff, Hans Seiden, Siv Kanälv och Ulf Nordhom
Längd: 5 minuter

79' (2019)
Med ett hjärta av guld och frisparkar av yppersta världsklass har Kennedy Bakircioglu trollbundit och älskats av sina fans i närmare 20 år, men allting har ett slut. 2018 ska bli ikonens sista år i klubben och både han själv och fansen drömmer om ett vackert avsked. Men när lagets tränare placerar Kennedy på bänken växer oron, både hos honom själv och fansen. Kan den uträknade hjälten resa sig en sista gång?
Regi: Andreas Bjunér
Längd: 21 minuter

BOLL (2021)
Boll är berättelsen om en fotbollsmatch där själva matchen får stå i bakgrunden. Istället är det omgivningen som får spela huvudrollerna. Vi ser linjemän peka, supportrar skandera hejaramsor och pressfotografer leta efter den perfekta vinkeln. Spelare värmer upp och staket monteras, för att sedan plockas ner. Med humor och nyfikenhet undersöker Boll de ritualer som omgärdar vår kanske största sport – fotbollen.
Regi: Salad Hilowle
Längd: 7 minuter

WORK IN PROGRESS - GRÖNA LINJEN
Gröna Linjen är en kommande dokumentärfilm om brokighet och gemenskap. Visning av delar av material och samtal med regissör Andreas Bjunér om det fortsatta arbetet.

På plats kommer du även kunna köpa Gröna Linjen-merch.

bottom of page