top of page
kulturstod_mottagare.png

Gröna Linjens kulturstöd

Välkommen till omröstningssidan för Gröna Linjens kulturstöd. Omröstning sker med hjälp av bank-id. Observera att om du väljer att rösta kommer ditt namn att synas för övriga som röstat på samma alternativ. Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

Den totala summan kommer att delas mellan de fyra mottagarna utifrån hur ni har lagt era röster (tänk riksdagens mandatfördelning).

Du kan rösta på flera alternativ (din röst delas då), dock bara en gång på samma alternativ. Även representanter för mottagarna har rösträtt och får rösta på sig själva. 

Föreningen Gröna Linjen kommer endast att sprida länken till denna omröstning i sitt nyhetsbrev, men för alla andra är det fritt att dela och att ragga röster för de nominerade. 

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!

Ekonomiska bidrag till kulturstödet kan skänkas fram till dagen för utdelandet klockan 15.00, vilket äger rum söndag 17 december. Därför vet vi ännu inte hur stort beloppet blir. Föreningen Gröna Linjen har valt att skänka 42 202 SEK, övriga pengar kommer från privata gåvor.

Hur fungerar fördelningen? Faktiskt på många sätt som det svenska valsystemet. Pengarna fördelas efter mandat i en valkrets, som såklart heter Bajenland 1. Dock har vi en enprocents-spärr istället för fyra. Antalet mandat styrs av hur mycket pengar som finns i potten. Finns det 40 000 kronor är antalet mandat 400. Varje mandat är alltså värt 100 kronor för mottagaren. Uträkningen sker sedan med hjälp av en valsimulator.
I våra kanaler kommer vi löpande släppa den fluktuerande mandatfördelningen.

Kulturstödets 
storlek just nu (13 december, klockan 13.04): 46 720 SEK


Vill du bidra till stödet? Swisha då valfritt belopp till 123 015 89 31 och märk betalningen med ”kulturstöd”. De pengarna går oavkortat till kulturstödet. 

Nominera
Skärmavbild 2023-11-13 kl. 14.05.25.png
De nominerade

MOTTAGARNA

BAJENPODDEN

Så tänker BAJENPODDEN använda pengarna om de tilldelas stipendiet: Bajenpodden är en supporterdriven podcast dedikerad till Hammarbyismen. Johnny Holmqvist har drivit podden i över 10 års tid. Det började med att panelen spelade in avsnitten på krogen, oftast Kvarnen med brusigt ljud och blandad kvalitet. Nu på senare tid har Bajenpodden gjort vissa uppgraderingar – nu spelas den in i studio i Bagarmossen och sänder live på Youtube där lyssnarna kan lyssna live och delta via chattfunktionen. Vi vill genom Gröna Linjens kulturstöd kunna utveckla lyssnar upplevelsen för Bajenpodden . Vi behöver investera i nya mikrofoner till panelen – de vi har nu sitter obekvämt och hårt runt huvudet och de skapar ett brusigt ljud när de justeras. Vår önskan är att införskaffa myggor för att göra lyssnar upplevelsen bättre och för att våra gäster ska kunna få ett proffig upplevelse på plats. En betydande del av de tilldelade pengarna kommer att investeras i att förbättra utrustningen. En bättre ljudkvalité och professionell produktion är avgörande för den fortsatta utvecklingen för podden.

Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

DAMFOTBOLLENS TIFOGRUPP

Så tänker DAMERNAS TIFOGRUPP använda pengarna om de tilldelas stipendiet: Damtifogruppen har med mycket små medel under det senaste åren försökt leverera pricksäkra, snygga och storslagna tifon. Kring damfotbollen i världen vågar vi påstå att ingen annan tifogrupp är i närheten av Hammarbys. Detta, samt det faktum att våra tifon bevisligen leder till SM-guld, tycker vi förtjänar att uppmärksammas och stöttas i ännu större utsträckning än vad det redan gör, därför är Damtifogruppen en mycket värdig mottagare av Gröna Linjens kulturstöd! Pengarna kommer gå till inköp av material. Tyg och målarfärg främst, men också en massa småsaker som man kanske inte tänker på.

Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

HANDBOLLENS TIFOGRUPP

Så tänker HANDBOLLENS TIFOGRUPP använda pengarna: Hammarby Handbolls tifo kommer använda pengarna att fortsätta utveckla verksamheten. Redan innan säsongen var målsättningen att göra minst tre tifon, både på hemma- och bortaplan – nu får vi chansen att göra ytterligare koreografier. En tanke gruppen har är att även investera en del av summan i souvenirer för att generera framtida intäkter till tifo. Som en bonus kanske Hammarby Handbolls tifo inspirerar supportrar till andra handbollsklubbar i Sverige att satsa på organiserat stöd och tifon.

Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

HIFHISTORIA

Så tänker HIFHISTORIA använda pengarna: Eftersom Hammarby IF:s huvudförening har gått med på att stå för alla kostnader för sajt och podd, så önskar jag att min andel ska fördelas bland följande damlag: bandy, basket, handboll, innebandy, ishockey. Gissar att de har minst stålar och behöver mest. Det är troligt att vi ber om stöttning för podden framöver, och/eller har annonser. Men just nu och här tycker jag pengarna behövs bättre på annat håll.

Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

SUPPORTRARNAS MATCHPROGRAM

Så tänker SUPPORTRARNAS MATCHPROGRAM använda pengarna: Stödet används för att kunna skänka boken ”TIFO – Visionärerna i Hammarby” till skolbibliotek längs Gröna Linjen. Ju mer stöd desto fler skolor. Vid intresse presenterar författaren boken i skolan. Det är ett sätt att öka läslusten hos unga hammarbyare och samtidigt sprida kunskap om hur hammarbyare tog tifokulturen till Sverige.

Obs! Först loggar du in med hjälp av bank-id, därefter signerar du med hjälp av bank-id.

bottom of page