top of page

1. Hammarby 4-0-0 10-2 12 — are you Sirius?

Bara vid ett enda tillfälle, för fyra år sedan, har Bajen öppnat med fyra raka allsvenska segrar. Martí Cifuentes start vid rodret kan bara sammanfattas med ett ord: Succé.

Allsvenskan just nu. Typ. Bara att vi inte förlorat.

Nio tävlingsmatcher, nio segrar. 26-7 i målskillnad.Are you Sirius?


En bättre öppning på tävlingssäsongen har Hammarby aldrig någonsin haft. Nånstans vet man att att den första förlusten och det första poängtappet kommer förr eller senare att komma. Kanske när man minst anar det. Kanske redan borta mot Sirius på måndag? Mer troligt mot Malmö FF matchen därpå.


Men just nu, efter fyra spelade allsvenska omgångar, är det bara nuet som gäller och i nuet går det inte att besegra Hammarby i en tävlingsmatch 2022. Det spelar ingen roll om vi spelare mindre bra, som mot Degen away, eller om vi springer i åttor runt Sundsvall. Tiki taka tre poäng blir det.


Det är som om vi, så fort vi beträder en plast- eller gräsmatta går in i en osynlig och magisk grönvit dimma som bara vill oss väl. Räddas vi inte av Dovin finns hans stolpar och ribba där och hamnar GurraLudde i en svår situation snurrfintar han sig förbi. Det är väl bara stackars Selmani som kämpar och sliter utanför den där dimman. För släpper han iväg bollen mot motståndarnas mål så är det knappt pengarna tillbaka på att den går i stolpen. Utöver det gör han ett fem plus-jobb.


Bra lag har tur brukar det heta och med det i åtanke är vi jävligt bra. För ett jävligt bra lag vinner alla sina matcher och det är det inget annat som har gjort. Martí Cifuentes är inte bara en utomordentlig fotbollstränare, han verkar även ha lånat Carl-Einar Häckners verktygslåda.

 

Trolla verkar även vår tifogrupp kunna göra. Tifot i premiären var absolut världsklass. Vilka otroliga konstnärer vi har på våra läktare. Personligen kan jag inte minnas ett vackrare tifo.

 

Vi kan bara konstatera att Milos Milojevic fortsätter att hänga ut spelare han inte tycker preseterar i media. Jag tror inte en enda grönvit skulle vilja byta tränare med MFF just nu. Jag tycker inte ens vi ska bua ut honom när Malmö kommer på besök två gånger om. Han är inte värd det, han är snarare ingenting för oss och det kommer kännas mer om vi inte bryr oss. Låt oss bara ignorera honom och istället stämma upp i Ba-Ja-Re i 90 minuter plus tillägg. En hyllning till vår nya tränare kommer svida mer.

 

Vilken rusning det blev efter våra merchprodukter är vi la ut hur många/få det fanns kvar av respektive produkt.

Halsdukar, Salta Bajen-tishor, kepsar, mössor och böcker gick åt som vatten i Sahara. Vissa produkter är på väg att ta helt slut, så beställ här innan det är för sent!

Till exempel finns det bara Högdalen- och två Stureby-halsdukar kvar i vårt lager.

 

Med filmen Gröna Linjen går arbetet bättre än nånsin tidigare. Vi har fångat massor av starkt material och det är verkligen en spännande och brokig Söder- och Söderortsskildring som växer fram framför våra ögon och som förhoppningsvis kan ha global spridning om ett år eller så.

Senaste veckorna har vi filmat till sjöss. på räls, i hem, i butiker, på gym, kontor, en bridgelokal och ett bygge. Om ni gillar det vi gör för Bajenkulturen får ni väldigt gärna fortsätta att stötta vårt arbete om ni har möjlighet. Det gör ni här!


418 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page