top of page

Amoo och den stora besvikelsen

Så blev det då officiellt. Vår supervärvning Akinkunmi Amoo har efter ett och ett halvt år i Bajen lämnat för FC Köpenhamn. Är det där vi ska vara i näringskedjan? Ja, det är Hammarbys största affär någonsin, men vi har också släppt honom till en nordisk konkurrent, och jag är fullständigt övertygad om att vi kunnat få nästan det dubbla om vi hade släppt honom i sommar istället för nu. Det är en exceptionell begåvning och jag kan för mitt liv inte förstå varför han själv ville detta när han hade kunnat hamna i någon av storligorna inom kort.

Som medlem är jag besviken på Hammarby som väljer att släppa honom till FC Köpenhamn, men jag är ännu mer besviken på Amoo som vill detta. För det är svårt att hålla kvar en spelare som inte vill vara kvar. Jag förstår faktiskt inte hur nigerianen tänker här. Nu kommer han med all sannolikhet bli kvar i Danmark minst ett år, när han egentligen är mogen för större uppgifter. Har han inga rådgivare som kan säga till honom att det här är ett steg i sidled? Det som också stör mig är den brist på kontinuitet dessa ständiga försäljningar skapar. Det är dessvärre där vi står i näringskedjan, men jag tycker det är ofantligt sorgligt att aldrig få se legender skapas på grönvit mark. Jag ser hellre bra resultat på fotbollsplanen än på kontot, även om dessa delvis går hand i hand. Men när vi ständigt gör såna enorma truppförändringar måste vi hela tiden börja om från noll, vilket såklart inte är en tacksam roll för huvudtränaren. Stefan Billborn förlorade ju till exempel i princip hela sin offensiv från superhösten 2019 och nu har vi tappat både Aziz och Amoo inför årets säsong, innan de hunnit blomma ut. Jag tror vi alla har räknat med att förlora Amoo till sommaren, men jag tror också vi hade räknat med både mer pengar och att han gick till en större liga. Visst kan vi räkna med mer pengar den dagen han säljs vidare från FCK, men vi hade kunnat räkna med ännu mer pengar om han sålts från till exempel Brügge till Tottenham. Just nu känner jag ganska stor lust att slänga ihop en motion att Hammarby inte får göra affärer inom Norden för mer än 30 miljoner kronor. För ska vi ge oss in i kampen om att bli störst i norra Europa kan vi inte släppa våra guldklimpar till våra konkurrenter. Det är min spontana känsla efter att försäljningen av Amoo nu är klar. Trots att det är den dyraste försäljning vi har gjort känner jag att den enda vinnaren i detta är FC Köpenhamn. Förlorarna är vi och Amoo. Nej, det här var ingen rolig start på veckan, men vi får väl försöka glädja oss åt den kortsiktiga glädjen att vi har pengar att handla spelare för.

1 187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page