top of page

Vi ses snart igen – tack vaxxers!

Äntligen. ÄNTLIGEN! Det har gått nästan på dagen ett och ett halvt år sedan Hammarby senast fick fylla rymdskeppet. 18 långa månader av social distansering, kramlöshet, munskydd, handsprit och över fyra och en sjukdom som tvingat fyra och halv miljon människor, varav nära 15 000 svenskar, in i den sista vilan.

Kriget kanske inte är slut riktigt ännu, men vardagen börjar så sakteliga återgå till det vanliga och den 17 oktober får vi återigen fylla rymdskeppet igen (och den 3 oktober Kanalplan) och det är läge att skicka ett stort tack till alla oss som har tänkt på vår omgivning och vår framtid och vaccinerat oss. Det finns inga mediciner utan risker och detta vaccin visste vi såklart ännu mindre om. Utan oss och utan forskarna, som på rekordtid jobbat fram vaccinet, hade vi aldrig fått samlas redan i höst igen. Och hade vi gjort det ändå hade vi riskerat många fler människoliv än vad vi nu gör. Detta har varit en ren uppvisning i en för alla och alla för en. Klart man hade kunnat hoppas att fler skulle ta sitt ansvar, men nära sju miljoner svenskar med dos 1 och nära sex miljoner färdigvaccinerade är ändå en bra bit på vägen. Vi har hela tiden vetat att vi kommer tillbaka, men nu vet vi både hur och med största sannolikhet exakt när. Ingenting kan stoppa oss, inte ens en global pandemi.


På tal om alla för en, så måste vi i filmteamet också fortsätta tacka för ert osannolika stöd till det här projeketet. Den senaste tiden har ännu mer pengar och månadsstödjare tickat in och det är verkligen välbehövligt. Som det ser ut just nu kommer vi inte riktigt klara budgeten, men sannolikt kommer siffrorna inte vara rödare än en handfull tusenlappar, och hela det här projektet hade aldrig hänt om vi inte fått det stödet. I skrivande stund har vi fått in otroliga 103 940 kronor i gåvor och utöver det ett löpande månadsstöd på 1 640 kronor i månaden. Det känns verkligen som att vi som kallar oss Bajen är unika på så många sätt och jag vet inte hur många meddelanden jag har fått om att folk har det knapert, men ändå vill ge vad de kan. Det värmer otroligt mycket, men ger såklart även en skvätt dåligt samvete. Vi vill ju ändå inte att ni ska riskera er egen ekonomi. Här är hela listan på alla generösa gåvogivare! Om två veckor har vi deadline för inspelningen av piloten innan den går till redigering. I oktober hoppas vi kunna skicka in vår ansökan och jag skulle bli förvånad om vi inte får ett positivt svar på den. Vi gör i alla fall precis allt för att ni i slutändan ska känna att ni gjorde rätt som satsade på oss. Gröna Linjen växer åt alla håll och kanter och det är otroligt stort att det inte bara slutar i en film utan att vi också kommer ge ut en bok. Kostsamt, men i slutändan hoppas vi ha skapat ett par tidsdokument för framtida generationer. Allt stöd som kommer in öronmärks såklart till filmen och boken. Vill du bli månadsstödjare är det här du bidrar och vill du swisha gör du det till 070-641 99 15. NU går vi mot nya tider! Ps. Du har väl inte missat att göra vår Bajenundersökning?

196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page