top of page

Om Milos, halsdukar och tysta ultras

Det var alltså detta vi fick istället för Billborn. En tränare som inte klarar av att leda en storklubb eller underordna sig andra. En tränare som tycks tro att han är större än klubben. Å andra sidan var det en tränare med stark karaktär och hårda nypor som önskades. Det var lika fel i fallet Milos Milojevic som det var i fallen Gregg Berhalter, Michael Borgqvist och Jakob Michelsen.

Han kom, han såg och inte så mycket mer.

Jag hade en dålig magkänsla tidigt med Milos och tyckte att beslutet att sparka Stefan Billborn var fel och när nu allt talar för att Milos Milojevic mycket snart skriver på för Rosenborg har vi allt svart på vitt. Antingen var det ett felbeslut att sparka Billborn eller så var det ett felbeslut att anställa Milos. Kanske var båda besluten fel. Stefan Billborn ser ut att krita på för Örebro, men i detta läget tycker jag att Jesper Jansson borde krypa till korset och åtminstone ställa frågan till Billborn. Jag tror inte att det kommer att ske, men det finns ingen bättre tränare på marknaden just nu som dessutom kan klubben så väl. Vem orkar med ännu en omstart? Vem det än blir hoppas jag att vi slipper en ny tränare med så kallade hårda nypor.


 

Till något roligare: Vårt halsduksrace har verkligen varit en enda stor succé och det var en fantastisk känsla i lördags att se så många på läktarna i våra halsdukar. Det kändes så jäkla fint att höra det stöd vårt projekt har bland er. Vi fick mycket kärlek av er på såväl Gula Villan som Gröne Jägaren och utanför arenan i lördags. Det ger så klart extra energi, och allt överskott vi drar in går rätt in i film- och bokprojektet.

Vi har en hög målsättning, men med den magiska grupp kollegor jag har vid min sida så känner jag mig säker på att vi kommer att lyckas. Så tack till er alla för det arbete ni lägger ner på att förverkliga detta, och tack till alla er som på olika sätt stöttar oss. Det gör att jag verkligen tror att vi kan lägga ribban så högt som vi önskar!


Illustration av geniet Salta Bajen.

Jag vill också passa på att vädja till er som ännu inte har hämtat ut era halsdukar att göra det. Vi kommer inom kort släppa ett sista utlämningstillfälle (EDIT: Utöver det sista utlämningstillfället, som sannolikt äger rum nästa vecka, kommer vi ha en uthämtning på Bastugatan 45 i morgon, onsdag, 16.30-19.00). De som inte hämtat ut efter dessa tillfällen kommer vi i motsats till vad vi meddelat tidigare att skicka till, men då tillkommer en kostnad på 100 kronor per halsduk (gäller er som bor i Stockholmsområdet, övriga får den skickad till ordinarie fraktpris). Vi har ont om lagerutrymme och gör detta helt ideellt vid sidan om våra ordinarie jobb för att skapa oss själva förutsättningar att göra en så bra film och bok som möjligt. Därför är det extremt tidskrävande om vi måste sätta oss och posta halsdukar. Trots fem utlämningstillfällen förra veckan har vi fortfarande närmare 400 outhämtade halsdukar.


På söndag finns vi även på plats på Supportrarnas Julmarknad från 15.00 i Eriksdalshallen (man måste ha biljett till handbollen för att komma in). Då utrymmet är begränsat kommer vi bara kunna ta med en liten del av halsdukarna, men så länge lagret räcker kan vi lämna ut även där. Vi kommer även sälja halsdukar, mössor (som redan sålt grymt bra), koppar, t-shirts och kepsar. Så tjacka upp dig på julklappar och hjälp oss samtidigt att skapa en film utöver det vanliga.


 

Till sist en kommentar kring Ultrasgruppernas protest (där de valde att vara tysta i protest mot covidpassen, som de menar riskerar att bli en dörröppnare för personliga biljetter): För det första är väl säsongskorten att betrakta som personliga och detsamma med biljetter som köps online? Och som en liten parentes behövde jag inte visa upp något ID i lördags.Jag frågade till och med i insläppet om jag inte skulle visa covidpass, men de bara vinkade in mig.


I grunden kan jag hålla med om att övervakningssamhället är något vi bör hålla en armlängds avstånd till, men att inte vilja ha mängder av ovaccinerade samlade i en stor folksamling under en pandemi är ändå fullt rimligt. Att grönvita ovaccinerade får stanna hemma istället för riskgrupper tycker jag är fair.


Personligen ser jag den digitala spårning vi dagligen utsätts för som ett klart större problem, även om dessa går hand i hand.


Jag är inget fan av lysande mobillampor, det är inget jag tycker vi ska pyssla med och det är inte Bajen för mig, men det var iaf folk som försökte stötta på sitt vis och det får man kanske ha förståelse för. Ganska oförargligt, även om det inte är min kopp Earl Grey.


Det var astrist utan trumman och vi andra blev nog tagna på sängen utan den. Klart vi kan sjunga utan trumma, det gjorde vi ju alltid förr, men nu har vi vant oss vid att det är den som leder sången.


Nej, allt blev lite tråkigare i lördags och jag förstår inte helt syftet med lördagens protest och vem man riktade sig emot. Med det sagt så vill jag understryka att jag hellre lever i ett samhälle som är mindre övervakat än det vi har idag. Jag vill kunna vara anonym och kunna handla och göra vad jag vill utan att registreras. Det handlar inte om att vilja dölja något, utan är något som måste vara ett personligt val. På det sättet kan jag sympatisera med protesten, men inte kopplat till vaccinpassen.


Samtidigt är det snudd på omöjligt att leva så i ett samhälle där allt vi gör övervakas. Då skulle det krävas att flytta ut i en stuga i skogen utan internet och hur många är med handen på hjärtat sugna på det?


Problemet är mycket större än fotbollsbiljetter och personligen tycker jag det är fel ände att börja i, men jag har full respekt för dem som gör ett annat val och det blev väldigt tydligt hur mycket våra ultrasgrupper betyder för stämningen numera. Ni och trumman var saknad i lördags och jag antar att det var ert syfte.


Jag gillar ändå att folk gör sina röster hörda (eller inte hörda, som i detta fall) och kämpar för något de tror på. Då spelar det inte så stor roll om det är en trumma som inte slår, mobillampor på läktarna eller att röster höjs för att det lokala postkontoret inte ska stängas. Den friheten tjänar vi alla på.


Forza!

2 566 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
pa561004
pa561004
Dec 07, 2021

Håller helt med om Milos.. Kändes konstigt från start.. Tyckte Stefan kunde fått vara kvar säsongen ut, som jag sagt hela tiden..

Men nu står vi där med skägget i brevlådan..

Ja det är som det är.. Får se vad styrelsen hittar på..

Like
Andreas Bjunér
Andreas Bjunér
Dec 08, 2021
Replying to

Ja, vi får se var som händer nu!

Like
bottom of page